Dags att damma av tangentbordet

Long time no see! Så kan det gå när man bedriver rikets striktaste Medgångsblogg, ibland kanske det inte blir ett inlägg på ett halvår. Nu är det i och för sig inte så att jag haft en medgång, men jag har en positiv känsla inför att säsongen nu ska braka lös på allvar imorgon, om det sedan betyder något återstår att se. Egentligen började säsongen redan förra veckan med två tävlingar i Bruksvallarna, där jag för övrigt fick till ett hyfsat 15km fristilslopp efter en mörk säsong på den fronten i fjol, men den officiella premiären är förlagd till Gällivare nu i helgen.

Vad har hänt sen sist då? I och med att aktiviteten på bloggen varit obefintlig kan det inte ha varit särskilt intressant kan man ju tro, vilket delvis är sant. Efter fjolårssäsongen var jag tämligen besviken, trots några fina lopp och en bra avslutning var inte känslan av att jag hade utvecklats särskilt mycket obefintlig, vilket uppenbarligen är något man inte eftersträvar. Ett tag var det nästan så att man var osäker på hur kul det egentligen var med skidor, men som vanligt, efter att ha börjat komma igång och träna ordentligt i juni var hungern där. Otaliga intervallpass upp till Frösötornet,  läger och mycket fokus på teknik är det nu ungefär 15 timmar kvar till start för 15 km klassiskt. Att jag har varit väldigt selektiv med läger beror på att jag absolut inte var det i fjol, då var jag nere på höghöjd i Alperna två gånger, Bormio och Livigno, men även Sognefjell, Mallorca, Torsby och andra mindre spännande orter. Det blev totalt 100 lägerdagar från juni till säsongsstart – jag har senare fått höra att a-landslaget ligger på runt 60 timmar.. Det dök upp möjligheter lite att åka på läger här och där och jag tog i princip alla, i år har jag haft ett läger utanför länet och det var på Mallorca i mitten av oktober.

Summa summarum, känslan är att jag är bättre förberedd för säsongsstart än tidigare år.  Nu gäller det bara att fortsätta på det spåret och vara noggrann med det man skall vara noggrann med.

Ciao Tutti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *