Stökig säsongsinledning

Lovade i mitten av september att inom kort komma med ett nytt blogginlägg, här kommer det!

Vad har hänt sen senast? Läger i Santa Caterina, Torsby, Mallorca, vintern har anlänt och säsongen har dragit igång, om man drar det lite fort. Alla läger har flutit på fint utan skador eller sjukdomar och jag har kunnat träna obehindrat, förmodligen lite för bra då jag sista veckan in mot Bruksvallarna och premiären började känna mig riktigt seg när planen var att vara i riktigt bra slag då. Valde att köra endast sprinten för att ge mig själv chansen att köra riktigt bra där, kan diskuteras om det var rätt beslut men med tanke på hur kroppen hade känts in mot tävlingarna hade jag inte gått miste om några topplaceringar direkt..

Tävlingen då? Inledde med en 19e plats i prologen vilket givetvis inte är någon katastrof men det blev lite av en besvikelse då jag hade betydligt högre målsättningar i och med att jag tränat extra på sprint den här träningssäsongen. I kvartsfinalen lyckades jag komma iväg bra men i toppen på första backen krokade jag ihop lite med en Piteå-åkare och fick starta om från sista plats, hade som sagt inte mycket kräm i benen överlag den dagen men lyckades i alla fall plocka en placering och ta mig i mål som femma i heatet.

Laddade om och det började kännas bättre under förra veckan inför tävlingarna i Idre där sprint och 15km fristil skulle avverkas. I fristil har jag överlag mycket utvecklingspotential om man säger så och hade inga riktiga målsättningar inför loppen men självklart ville jag gå vidare i sprinten, vilket jag lyckades med ett nödrop. 30e plats förvaltades sedan till en 20 plats totalt efter att Olle Jonsson och Pontus Hermansson kraschade precis framför mig i kvartsfinalen, lyckades undvika att dras med i fallet men tappade grabbarna i täten i och med det och gick i mål som fjärde gubbe i heatet. Söndagens fristilslopp lämnade mycket i övrigt att önska, inte nog med att jag inte åkte överdrivet bra, jag hann med att åka fel vid varvningen och krascha.

FAN, nu är det skärpning framöver! I helgen skall jag till Åkersjön där jag kommer vara med i Hotagenloppet samtidigt som vi med klubben har ett helgläger där och veckan därpå blir det dags att plocka fram formen om man ska ha något i Lillehammer på skandinavisk cup att göra.

Ha det gött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *