Stenhård premiär

Det blev ett riktigt tufft lopp som fick inleda säsongen 20/21, hela 32 varv på 1,2km-slingan i Orsa Grönklitt. Hatten av till Lager 157 och övriga organisatörer som efter de otacksamma väderförutsättningarna fick till bra spår och logistik runt tävlingen. Det är klart, man är väl inte eld och lågor inför att tävla en och en halv timme på en så kort bana men när man väl står på startlinjen är det förträngt och fokus endast på att åka smart och snabbt!

Foto: Adam Johansson @adamkarlsjo

Starten gick klockan åtta. Luftfuktighetsmätaren slog i taket och därav hade jag ordnat så att teamets eminente serviceman Linus hade ett extra par glasögon med sig som jag kunde byta till under loppet. Startade med nya Rudy Project Spinshield, för att byta till min nya modell av den lite mer aerodynamiska Cutline och därefter tillbaka till Spinshield inför målgången. Det ledande skidmeme-kontot fångade ögonblicket:

Loppet då? Det började relativt lugnt första halvan och kunde smyga med utan problem på fint vallade skidor signerade Team Manager Gustaf Korsgren. Blev lite småryck här och där innan Oskar Kardin och Anton Karlsson satte ned foten rejält och fick en ordentlig lucka. I och med att jag låg en bit ner i klungan när rycket sattes in blev jag distanserad men letade mig fram och lyckades till slut täta luckan till de två där framme på egen hand, kändes riktigt bra att kunna göra det!

Foto: Adam Johansson @adamkarlsjo

Efter det lyckades även teamkompis Johannes ansluta och vi blev en kvartett som av allt att döma skulle göra upp om segern under de sista varven. Oskar satte in ytterligare två dräpande ryck som bara Anton orkade hänga med på men vi lyckades sega oss ikapp båda gångerna. Inför sista varvet visste man vad som skulle hända och när Oskar satte in rycket i banans enda backe hängde jag till en början med men fick släppa över krönet som blev ett par meter för många för att täppa till på den korta biten som återstod. Anton, starkt tillbaka från ryggskada förra säsongen, tog hem segern efter spurt mot Oskar och jag lyckades knipa sista pallplatsen.

En helt klart godkänd säsongsinledning och jag känner att jag är där jag vill vara med mycket tid kvar att träna på innan det drar igång på riktigt med Visma Ski Classics. Riktigt skönt också att ha fått träna två glasögonbyten i skarpt läge, kommer bli fler vad det lider, var så säkra.

Foto: Adam Johansson @adamkarlsjo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *