Sprintsuccé!

Sitter i skrivande stund i bilen på väg hem från Sverigecupen i Boden där tre tävlingsdagar har avslutat en intensiv säsongsinledning. Förra helgen var jag i Lillehammer för att köra Skandinavisk Cup, för att sammanfatta det kort gick det åt helvete i och med att jag åkte på en matförgiftning, “When it rains, it pours” som man säger..

Så i veckan satsade jag bara på att samla kraft och överskott, genom att i träningsväg inte göra särskilt mycket alls. Kom till Boden torsdag runt lunch och kände under eftermiddagen på banorna men blev inte särskilt mycket klokare på om man skulle tävla med fäste eller staka på 15km-loppet dagen efter. På tävlingsdagen tog jag till slut beslutet att gå med fäste, då det var så pass lätt att få fäste eftersom det var runt -10 och att sprinten dagen efter med all säkerhet skulle stakas och jag ville ha lite krut kvar i armarna. Hur som helst blev det ett snabbt lopp där jag slutade på en fullt godkänd 24e plats och med några sekunder snabbare åktid hade det blivit en betydligt finare placering. Skönt kvitto!
Dagen efter hade alla förutsättningar för att för min del gå riktigt bra, klassisk sprint på en bana som gjord för stakning. Prologen kändes dock inte särskilt bra, en 14e plats och en känsla av att loppet dagen innan satt i. Men jag hade satt upp en tydlig strategi för hur jag skulle åka i heaten och kände mig trygg i det, två timmar senare var det dags. Gick kvartsfinal två med bland andra Viktor Thorn som jag direkt lade mig i rygg på, blev en ganska odramatisk kvartsfinal. Där jag gick in som trea på upploppet och sedan lyckades spurta till mig en andraplats och därmed säkra en plats till semifinalen. Nu började jag känna mig piggare och säker på vad jag skulle göra!

Ställdes i en tuff semifinal med prologvinnaren Anton Karlsson, Erik Silfver, Olle Jonsson, Viktor Thorn och Gustav Johansson. Gjorde samma sak som i kvarten och tog rygg på Viktor och låg med bra. Tappade dock till sista plats efter en svag kurva men lyckades avancera hela vägen till andra plats i kurvan därpå efter att ha gått på insidan av spåren och gått en skarp innerkurva. Höll andraplatsen nästan hela upploppet, Erik Silfver lyckades klämma sig förbi men jag gick till final på tid!

Finalen blev en oerhört tight historia där samtliga åkare låg i en klunga, jag tappade dock viktiga placeringar efter en dålig utförskörning in mot stadion och försökte ta tillbaka dem genom att klämma mig in på innerkurva. Det slutade dock med att jag körde ihop och tappade chanserna till en pallplats. Men god femma!
Dagens masstart 15km skate finns väl inte så mycket att säga om, kändes hyfsat kroppsmässigt men vi fick tyvärr inte till skidorna. Sånt som händer! Närmast väntar julfirande hemma innan jag på annandagen tänkte köra Åre Swix Open i Björnen.

Ha det gött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *