Medgångsbloggen

Nu har det gått lite bra igen, då kan man äntigen blogga! De mörkaste månaderna under skidsäsongen har varit mörka även för min del, troligtvis på grund av all den hårda träningen i kombination med extremt mycket resande i höstas. I början av förra veckan hade jag dock på känn att det har börjat släppa lite, därför var det otroligt skönt att få det bekräftat i söndags med en åttondeplats i kvalet och att vara med i fighten om en finalplats.

I helgen var det nämligen avslutning av Intersport Cup, sverigecupen, i Skellefteå och 30km klassiskt individuell start (riktig Old School-distans) och sprint, även den i klassisk stil stod på schemat. Hade väl inga större förrhoppningar på lördagen men knep i alla fall en 29e-plats, tappade dock ganska mycket på det sista av de totalt sex varven vilket hade kunnat putsa till placeringssiffran lite. Sprinten hade jag däremot förhoppningar på, i Boden som var senast vi körde klassisk sprint lyckades jag gå hela vägen till final och idag var jag sugen på något liknande. Lyckades bli  åtta i kvalet vilket är bland de bättre kvalen jag någonsin gjort i seniorsammanhang – har en femte- och sjundeplats från ifjol – och ställdes därmed i den femte kvartsfinalen med kvaltrean Anton Karlsson (dagens vinnare) bland andra. Bestämde mig för att gå utan fäste och staka vilket blev ett lyckat val eftersom jag hängde på in mot sista utförsbacken och kunde göra ett raskt upplopp och säkert gå vidare till semifinal.

Semifinalen gick egentligen bättre första halvan, men sista delen, när jag verkligen skulle nyttja glidet, räckte inte orken till, jag var med i täten in mot mål men kom inte om någon och dagen var slut med en 10e-plats. Jag har dock en bra känsla och har bestämt mig för att tävla så mycket som möjligt de avslutande helgerna, härnäst väntar Årefjällsloppet på lördag som Ni kommer kunna förlja på SVT1 från kl 09.00 då startskottet går!

Ha det gött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *