Erkänd i Åredalen?

Efter lite julfirande hemma med familjen var det idag på annandagen dags att dra på sig nummerlappen igen, den här gången i säsongens första långlopp, nämligen Åre Swix Open i Björnen. Var ett galet starkt startfält med meriterade namn som John Kristan Dahl (seger i Vasaloppet 2014 & 2016), Johan Kjølstad (2:a 2014), Jörgen Brink (tre raka segrar 2010-2012), Jerry Arhlin och inte minst Oskar Kardin som vann Åre Swix Open ifjol!

Var bestämd redan från start på att inte dra en meter i onödan, vilket betyder bara i spurter om spurtpris och in i mål. Gick riktigt långsamt första varvet och efter 12km var det dags för spurt där jag var med långt fram, tyvärr fick jag gå emellan spåren och hann inte fram till Oskar som knep spurten med mig som två. Efter det stannade jag av lite för att återhämta mig, vilket ingen annan gjorde och jag sjönk ganska långt ner i fältet, fick tillbaka lite kraft och började jobba mig uppåt igen. Fick faktiskt slita lite redan där men i varvningen var jag med täten. Det varvet släppte ännu några personer och in mot varvning för sista varvet var vi en grupp om fem med Team United Bakeries Tore Berdal och John Kristian Dahl, Jörgen Brink och Oskar Kardin, tror jag (var så många varvningar så det är svårt att hålla sär på vad som hände när.. Under det varvet skruvades farten upp ordentligt och Berdal fick ge sig först när Dahl började rycka, sedan fick Jörgen Brink släppa (fattade inte vad som hände) och till slut fick även jag ge mig när Oskar Kardin satte in dödsrycket, även Dahl fick släppa då. Sista 3-4km åkte jag med en 10 sek lucka upp till Dahl och ungefär lika mycket ner till Brink. Gällde att inte släppa till någonting, det enda jag kunde tänka på var Brinks starka avslutningar i Vasaloppet.. Men det höll! Jag gled in över mållinjen med god marginal bakåt och knep tredjeplatsen!

Sjukt kul och härligt att kunna överraska sig själv någon gång, ville åka riktigt bra och hade en riktigt bra placering som mål hela tiden men att jag verkligen lyckades är något annat, nu blir det lugnt med tävlingar innan det eventuellt blir ännu ett långlopp 7e januari.

Ha det gött!

img_0952

img_1078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *